Βγήκαν τα μαχαίρια στο νοσοκομείο Νίκαιας

0

Ρεπορτάζ: Παναγιώτης Βλαχουτσάκος

Μετά την υπόθεση με τον περίφημο 80άρη της Καρδίτσας ο οποίος τοποθετήθηκε διοικητής του τοπικού νοσοκομείου για να αποφευχθεί πάραυτα και την επίσης σοβαρότατη υπόθεση του κ. Ηλία Δαλαΐνα στο Σισμανόγλειο, το κακό τρίτωσε για τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια.

Οι νέες καταγγελίες αφορούν το ομολογουμένως σημαντικό αλλά και πολύπαθο δημόσιο νοσοκομείο της Νίκαιας, το οποίο εξυπηρετεί εδώ και πάρα πολλά χρόνια τα δυτικά προάστια. Αναπληρωτής διοικητής στο εν λόγω νοσοκομείο τοποθετήθηκε με πρόταση Κικίλια ο Αναστάσιος -γνωστότερος ως Τάσος στους κομματικούς κύκλους της ΝΔ- Μύτογλου με καταγωγή από το Κερατσίνι. Γέννημα θρέμμα, δηλαδή, της Β’ Πειραιώς.

Κατά τις καταγγελίες εργαζομένων στο νοσοκομείο της Νίκαιας αλλά και του προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλη Γιαννάκου, ο Αναστάσιος Μύτογλου δεν διαθέτει τα ουσιαστικά προσόντα για να εκπληρώνει τις υποχρεώσεις ενός αναπληρωτή διοικητή ο οποίος υπηρετεί σε ένα από τα μεγαλύτερα νοσοκομεία της χώρας.

Ο κ. Μύτογλου σπούδασε φυσικοθεραπεία στο ΤΕΙ Λαμίας. Δεν υπάρχουν αναφορές οι οποίες να συνδέουν τις σπουδές του με την άσκηση ενός έστω παραϊατρικού επαγγέλματος που θα δικαιολογούσε μία καριέρα αν όχι εντός νοσοκομείων, τουλάχιστον στον ευρύτερο τομέα της Υγείας στην Ελλάδα.

Αντιθέτως, ο κ. Μύτογλου φέρεται σύμφωνα με τις καταγγελίες της ΠΟΕΔΗΝ να είναι ανασφάλιστος και άρα ανεπάγγελτος. Κάποια στιγμή πάντως, εργάστηκε και ως οδηγός ταξί, για να εξασφαλίσει τα προς το ζην.

Στην πορεία του χρόνου ο Αναστάσιος Μύτογλου εμφανίζεται στη Σκωτία και δη στην τρίτη σε μέγεθος πόλη της, το Αμπερντίν με 210.000 κατοίκους. Εκεί από πληροφορίες που έχουν συλλεχθεί από το ρεπορτάζ, ο ίδιος αρχίζει να ασχολείται μαζί με τον αδελφό του με τη λειτουργία μίας τοπικής οδοντιατρικής κλινικής. Στην κλινική αυτή εργάζονταν Έλληνες οδοντίατροι από την Ελλάδα, οι οποίοι προφανώς μετανάστευσαν για να βρουν μια καλύτερη τύχη εν μέσω της οικονομικής κρίσης που μάστιζε τη χώρα.

Σύμφωνα με στοιχεία που έχουν αναρτηθεί στο διαδίκτυο από την ιατρική αυτή μονάδα στη Σκωτία, εκεί εργάζονται τουλάχιστον πέντε Έλληνες ιατροί καθώς και άλλοι 16 υπάλληλοι. Πρόκειται, δηλαδή, για μία μικρομεσαία επιχείρηση στον τομέα της Υγείας. Ορισμένοι δημοσιογράφοι του ευρύτερου χώρου εξυπηρέτησης της Κεντροδεξιάς κατά το παρελθόν (2016) είχαν χαρακτηρίσει το επαγγελματικό εγχείρημα των αδελφών Μύτογλου ως άκρο επιτυχημένο, επισημαίνοντας μάλιστα πως η εν λόγω επιχείρηση ήταν η γρηγορότερα αναπτυσσόμενη κλινική της Σκωτίας και μία από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες κλινικές στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Ο Αναστάσιος Μύτογλου είναι προφανώς φιλόδοξο άτομο. Επιχείρησε, λοιπόν, να διεκδικήσει στα σοβαρά πολιτικό ρόλο στη δεύτερη εκλογική περιφέρεια Πειραιώς. Ήθελε -ή του έταξαν-, να γίνει βουλευτής. Δεν του βγήκε όμως αυτό το χαρτί και μάλιστα η καριέρα του ως υποψήφιου πολιτευτή της Β’ Πειραιώς ήταν πολύ σύντομη και διεκόπη.

Ίσως, λοιπόν, κάτι χρωστούσε η Νέα Δημοκρατία στον Αναστάσιο Μύτογλου και ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας έσπευσε να εκπληρώσει κάποια πολιτική υποχρέωση. Άλλωστε, όπως προκύπτει συνολικά από τη δημοσίευση του καταλόγου τοποθετήσεων διοικητών και αναπληρωτών διοικητών στα δημόσια νοσοκομεία, το βασικό κριτήριο που καθόρισε τις επιλογές δεν είναι ούτε οι γνώσεις ούτε τα εφόδια, αλλά η κομματική ταυτότητα. Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Μάκης Βορίδης εξέπληξε με την ευθύτητά του, όταν ερωτώμενος σχετικά απάντησε: «Μα ποιους θα τοποθετήσουμε στα νοσοκομεία; Τους ξένους;». Σε αυτήν τη μικρή φρασούλα κρύβεται και όλη η ουσία του πολιτικού παιγνίου που διαδραματίζεται κάθε φορά που αλλάζει κυβέρνηση. Από την Καρδίτσα έως το Κερατσίνι είναι πολιτικά και κομματικά ένα τσιγάρο δρόμος και ο Έλληνας πολίτης το γνωρίζει αυτό πια πολύ καλά

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here