Αφιερωμένο στην παγκόσμια ημέρα του παιδιού το Doodle της Google

1

Στην παγκόσμια ημέρα του παιδιού αφιερώνει η Google το σημερινό της Doodle.

Η παγκόσμια ημέρα του παιδιού θεσπίστηκε από τα Ηνωμένα Έθνη το 1954 και γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 20 Νοεμβρίου, με στόχο την ευαισθητοποίηση των πολιτών για τα δικαιώματα των παιδιών.

Ήταν σαν σήμερα πριν από 59 χρόνια, στις 20 Νοεμβρίου 1959, όταν ο Οργανισμός Ηνωμένων υιοθέτησε τη «Διακήρυξη των Δικαιωμάτων του Παιδιού».

Τριάντα χρόνια αργότερα, στις 20 Νοεμβρίου 1989, ο ΟΗΕ ενέκρινε τη «Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Παιδιού».

Από το 1990, η παγκόσμια ημέρα του παιδιού σηματοδοτεί επίσης την επέτειο της ημερομηνίας που η Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών υιοθέτησε τόσο τη Δήλωση όσο και τη Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Παιδιού.

Όπως επισημαίνει ο ΟΗΕ, η παγκόσμια ημέρα του παιδιού προσφέρει στον καθένα την ευκαιρία να υποστηρίξει, να προωθήσει και να γιορτάσει τα δικαιώματα των παιδιών.

Φέτος, στο πλαίσιο του εορτασμού της ημέρας, ο ΟΗΕ ζητεί από πολίτες, σχολεία και επιχειρήσεις να «βαφτούν» μπλε, προκειμένου να συνδράμουν στην οικοδόμηση ενός κόσμου στον οποίο κάθε παιδί θα μπορεί να πηγαίνει στο σχολείο και να ζει με ασφάλεια.

Ειδικότερα, ο ΟΗΕ καλεί το κοινό «να γίνει μπλε» (#GoBlue) μέσα από τις εξής δράσεις, μεταξύ άλλων:

Φορώντας μπλε ρούχα ή αξεσουάρ και δημοσιεύοντας σχετικές φωτογραφίες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης,
Μεταμορφώνοντας σε μπλε, για μία ημέρα, την ιστοσελίδα ή τη σελίδα του σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Στο πλαίσιο της ημέρας, σημαντικά μνημεία σε πολλές γωνιές του πλανήτη θα φωτιστούν με μπλε χρώμα.

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Αυτές οι παγκόσμιες ημέρες δεν έχουν καλό σκοπό, οδηγούν στην λεγόμενη παγκοσμιοποίηση. Κάθε κράτος που σέβεται το δίκαιο, πρέπει να φροντίζει τις οικογένειες & τα παιδιά. Η χώρα μας τα τελευταία 10 χρόνια ενδιαφέρετε για τους πολυτέκνους & τριτέκνους ? Αλλά & τους υπόλοιπους γονείς? Διαθέτει βρεφονηπιακούς σταθμούς? Στήριξη σε οικονομικά αδύναμους? Ελέγχει συστηματικά το περιβάλλον που ζει το παιδί? Βλέπουμε τις οικογένειες των ΡΟΜΑ…. Τα σχολεία ενημερώνουν, προσφέρουν στα παιδιά & νέους τις ανάλογες σπουδές (γνώσεις & κοινωνική συμπεριφορά)? Δε νομίζω… Συγχαίρω τους γονείς που έχουν παιδιά & τα ανατρέφουν «εν παιδεία & νουθεσία Κυρίου».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here