Αντιδράσεις σε Βραζιλία και Αργεντινή από το “χαράτσι” Τραμπ

0

Επαφές με τον Ντόναλντ Τραμπ θα επιδιώξει ο πρόεδρος της Βραζιλίας, Ζαίχ Μπολσονάρο μετά την απόφαση του Αμερικανού προέδρου να επαναφέρει άμεσα τους δασμούς στις εισαγωγές χάλυβα και αλουμινίου από τη Βραζιλία και την Αργεντινή.

Ο Μπολσονάρο είναι δηλωμένος οπαδός του Ντόναλντ Τραμπ και επιδιώκει ακόμη πιο στενές επαφές με τον Αμερικανό πρόεδρο, τόνισε πως θα προσπαθήσει να μιλήσει άμεσα μαζί του, ενώ δήλωσε πως θα συζητήσει επίσης τη δήλωση του Τραμπ με τον υπουργό Οικονομίας Πάουλο Γκέτζις.

Οι κινήσεις της Αργεντινής

Το υπουργείο Εξωτερικών της Αργεντινής θα ξεκινήσει διαπραγματεύσεις με το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών ύστερα από την απόφαση του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ να επαναφέρει τους δασμούς στις εισαγωγές χάλυβα και αλουμινίου από την Αργεντινή, όπως δήλωσε σήμερα εκπρόσωπός του.

Η απόφαση Τραμπ για τους δασμούς

«Η Βραζιλία και η Αργεντινή ευθύνονται για μια μαζική υποτίμηση των νομισμάτων τους, το οποίο δεν είναι καλό για τους αγρότες μας. Κατά συνέπεια, με άμεση ισχύ, θα επαναφέρω τους Δασμούς στον Χάλυβα και το Αλουμίνιο που μεταφέρεται στις ΗΠΑ από αυτές τις χώρες», ανέφερε ο Τραμπ σε ανάρτησή του στο Twitter.

Ο Τραμπ κάλεσε επίσης την αμερικανική κεντρική τράπεζα (Fed) να εμποδίσει τις χώρες να αποκομίζουν οικονομικά πλεονεκτήματα υποτιμώντας τα νομίσματά τους.

«Η Fed θα πρέπει αντίστοιχα να ενεργήσει με τέτοιο τρόπο ούτως ώστε χώρες –από τις οποίες υπάρχουν πολλές– να μην εκμεταλλεύονται πια το ισχυρό μας δολάριο», ανέφερε ο Τραμπ στην ανάρτησή του. «Χαμηλώστε τα Επιτόκια και Προχωρήστε σε Χαλάρωση – Fed!», δήλωσε.

Ο Τραμπ έχει κατ’ επανάληψη καλέσει τη Fed να μειώσει τα επιτόκια σε επίπεδα κάτω του μηδενός, ισχυριζόμενος ότι τα αρνητικά επιτόκια στην Ευρώπη και αλλού δίνουν σε αυτές τις χώρες ανταγωνιστικό πλεονέκτημα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here