Αγωνία σε ολόκληρη την Εύβοια από παντού ξεπηδούν νέες εστίες…

Τραυματίσθηκε πυροσβέστης μεταφέρθηκε στο ΚΑΤ

0

Το χωριό Μακρυμάλλη είναι θέμα χρόνου να τυλιχθεί στις φλόγες αλλά οι κάτοικοί του το έχουν εγκαταλείψει με εντολή της Πυροσβεστικής,λένε κάτοικοι της περιοχής.
Σύμφωνα με το psaxna.gr οι Πυροσβέστες παρά τις προσπάθειές τους δεν κατάφεραν λόγω των ισχυρών ανέμων που έπνεαν στην περιοχή να θέσουν υπό έλεγχο την φωτιά στο Μακρυμάλη με αποτέλεσμα να περάσει πίσω απο το Κοντοδεσποτι και αυτή την ωρα να καίει ανεξέλεγκτα και να απειλεί τους οικισμούς του Σταυρού και του Κοντοδεσποτίου οι οποίοι επίσης έχουν εκκενωθεί.
Στην περιοχή αναμένεται αργότερα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης για να έχει άμεση γνώση της συντελούμενης ολικής καταστροφής στην δοκιμαζόμενη κάθε καλοκαίρι Εύβοια.
Τώρα νεώτερες πληροφορίες αναφέρουν ότι νέο μέτωπο πυρκαγιών δημιουργήθηκε στην Βόρεια Εύβοια κοντά στην Ιστιαία.
Το νέο μέτωπο βρίσκεται σε δασική έκταση στην περιοχή Καστανιώτισα, στην Ιστιαία Ευβοίας.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η νέα πυρκαγιά έχει αναπτυχθεί σε τρία σημεία και στην περιοχή συγκεντρώνονται πυροσβεστικές δυνάμεις οι οποίες μετακινούνται από την υπόλοιπη Κεντρική Ελλάδα.
Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, στο σημείο έσπευσαν άμεσα και επιχειρούν 15 πυροσβέστες με επτά οχήματα, ένα ελικόπτερο και δύο πετζετέλ.
Νεώτερη πληροφορία αναφέρει ότι ενας πυροσβέστης τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια της επιχείρησης κατάσβεσης της φωτιάς στην Εύβοια ο οποίος μεταφέρθηκε για πρώτη βοήθεια στο Νοσοκομείο Χαλκίδας αλλά σύμφωνα με τον Skai διακομίσθηκε τελικά στο ΚΑΤ Κηφισιάς.

Όπως έγινε γνωστό ζητήθηκε από τη χώρα μας βοήθεια από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας σε εναέρια μέσα για την αντιμετώπιση της πυρκαγιάς.

Θετικά στο αίτημα έχουν μέχρι στιγμής ανταποκριθεί η Ιταλία και η Κροατία οι οποίες και στέλνουν εναέρια μέσα στην χώρα μας.

Η ΕΕ κινητοποιεί άμεσα τα επιχειρησιακά μέσα της μετά το αίτημα της Ελλάδας για την ενεργοποίηση του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας για αντιμετώπιση της πυρκαγιάς στην Εύβοια. Αυτό κάνει γνωστό με ανάρτησή του στο Twitter ο Ευρωπαίος επίτροπος, αρμόδιος για την Ανθρωπιστική Βοήθεια και τη Διαχείριση Κρίσεων, Χρήστος Στυλιανίδης.

Στην ίδια ανάρτηση, ο Ευρωπαίος επίτροπος εκφράζει την αλληλεγγύη της ΕΕ, τονίζοντας πως η Ευρώπη βρίσκεται δίπλα στην Ελλάδα αυτές τις δύσκολες ώρες.
Τελευταία ενημέρωση αναφέρει ότι δεν κινδυνεύει η κωμόπολη των Ψαχνών αφού ανάμεσα στο μέτωπο της πυρκαγιάς και τον οικισμό παρεμβάλλεται νεκρή ζώνη όμως οι κάτοικοι των Ψαχνών αντιμετωπίζουν σοβαρά αναπνευστικά προβλήματα,η ενημέρωση συνεχίζεται και εδώ αλλά και ραδιοφωνικά στον ΛΑΜΙΑ FM-1 96,2

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here