Ίσως κάποτε ψηφίζουν και τα αυτοκίνητα…

0

Το 1961 ο τότε αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Γεώργιος Παπανδρέου-ο Γέρων της Δημοκρατίας-σχολιάζοντας το μέγεθος της εκλογικής βίας και νοθείας στις βουλευτικές εκλογές είχε πει το αμίμητο ” Ψήφισαν και τα δέντρα”.
Τώρα 58 χρόνια μετά η μεθοδολογία εκσυγχρονίζεται και επικαιροποιείται.
Μετά την 13η σύνταξη,την εξαγγελία αύξησης των συντάξεων κατά 50 ευρώ από το 2020 και πολλά άλλα. η καλή υφυπουργός προστασίας του Πολίτη αποφάσισε να επιστραφούν πινακίδες κυκλοφοριακές και διπλώματα οδήγησης λόγω εκλογών.
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Με Απόφαση της Υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη, Κατερίνας Παπακώστα- Σιδηροπούλου, επιστρέφονται από σήμερα, 23 Μαΐου 2019, οι άδειες οδήγησης, οι πινακίδες και οι άδειες κυκλοφορίας των οχημάτων, προκειμένου να διευκολυνθούν οι πολίτες για την άσκηση του εκλογικού τους δικαιώματος στις επικείμενες εκλογές.

Η Απόφαση αφορά στα στοιχεία οδήγησης και κυκλοφορίας που έχουν αφαιρεθεί ή κατατεθεί στις αστυνομικές Αρχές μέχρι και την Τρίτη 21 Μάιου 2019, αποκλειστικά για τις παραβάσεις:

• του άρθρου 34 του Κ.Ο.Κ. (στάση και στάθμευση) και
• της παραγράφου 3 του άρθρου 4 του Κ.Ο.Κ (πινακίδα Ρ-40, απαγορεύεται η στάση και η στάθμευση), για την οποία προβλέπεται αφαίρεση της άδειας κυκλοφορίας και των πινακίδων κυκλοφορίας για είκοσι (20) ημέρες, σύμφωνα με την παράγραφο 8 του άρθρου 103 του Κ.Ο.Κ., όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει με την παράγραφο 3 του άρθρου 31 του Ν.4530/2018.
Εξαιρούνται οι παραβάσεις που αφορούν στην παρεμπόδιση ραμπών διάβασης ατόμων με αναπηρία και στη στάθμευση σε αποκλειστικές ή γενικές θέσεις στάθμευσης ατόμων με αναπηρία (άρθρο 29 παρ. 1 εδ. β΄ του Ν. 4530/2018).
Προϋπόθεση για την επιστροφή των προαναφερόμενων στοιχείων οδήγησης και κυκλοφορίας είναι η καταβολή του διοικητικού προστίμου.
Σημειώνεται ότι η εκτέλεση αποφάσεων που έχουν εκδοθεί από δικαστικές ή άλλες Αρχές εφαρμόζεται κανονικά, καθώς δεν εμπίπτουν στην ανωτέρω διαδικασία επιστροφής των στοιχείων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here