Έφυγε ένας κορυφαίος φθιώτης αθλητής!

0

Ενας από τους αθλητές που διέγραψαν λαμπρή πορεία στον ελληνικό στίβο, ο άλλοτε κυρίαρχος του ακοντισμού, Λεωνίδας Μακρυγιάννης έφυγε ξαφνικά από τη ζωή σε ηλικία 68 ετών και γέμισε θλίψη στην οικογένεια του στίβου.

Με καταγωγή από την Ελάτεια ξεχώρισε τη δεκαετία του 1970 τόσο με τα χρώματα του Εθνικού ΓΣ, όσο και με την εθνική ομάδα,της οποίας αποτέλεσε μέλος για πολλά χρόνια.

Αναδείχθηκε πολλές φορές πρωταθλητής Ελλάδας, ήταν κάτοχος πανελληνίων ρεκόρ και έχει μείνει στη μνήμη όλων, ο αγώνας του 1970 στη Λαμία, όταν έστειλε τόσο μακριά το ακόντιό του, ώστε έφτασε στην απέναντι εστία και καρφώθηκε στα δίχτυα.

Παράλληλα, υπήρξε για πολλά χρόνια προσωπικός οδηγός του Κάρολου Παπούλια με τη σχέση τους να χρονολογείται από τα αθλητικά τους χρόνια στον Εθνικό.

Ο πρόεδρος και τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου του ΣΕΓΑΣ εξέφρασαν τα συλλυπητήρια τους στους οικείους τους, ενώ τη βαθιά του λύπη εξέφρασε και ο γενικός γραμματέας της ομοσπονδίας, Βασίλης Σεβαστής, που υπήρξε με τον εκλιπόντα για χρόνια συναθλητής στην εθνική ομάδα.
Την ανακοίνωση του θανάτου του έκανε η κόρη του μέσω Facebook.

Δείτε τη σχετική ανάρτηση:

Η κηδεία του θα γίνει την Τρίτη (14/8) στις 17:30 στην Ελάτεια Φθιώτιδας όπου και διέμενε τα τελευταία χρόνια.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here