Έφοδος της Επιτροπής Ανταγωνισμού στις τέσσερις συστημικές τράπεζες

0

Από το μικροσκόπιο της Επιτροπής Ανταγωνισμού περνούν οι τράπεζες Eurobank, Πειραιώς, Alpha και Εθνική. Πιθανώς η έφοδος σχετίζεται με τις χρεώσεις που έχουν προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις.

Έφοδο στα κεντρικά γραφεία των τεσσάρων συστημικών τραπεζών, Eurobank, Πειραιώς, Alpha και Εθνική πραγματοποιεί κλιμάκιο της Επιτροπής Ανταγωνισμού.

Σύμφωνα με πληροφορίες που δεν έχουν επιβεβαιωθεί ο έλεγχος γίνεται για τις χρεώσεις που επιβάλλουν στις συναλλαγές μέσω ATM.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες υπήρξαν ενδείξεις ότι και τα τέσσερα πιστωτικά ιδρύματα λειτουργούν συντονισμένα αναφορικά με τις χρεώσεις σε ηλεκτρονικές συναλλαγές.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν οτι τα μέλη του κλιμακίου ζήτησαν από τα τραπεζικά στελέχη να σταματήσουν να εργάζονται και να απομακρυνθούν από τα γραφεία τους.

Υπενθυμίζεται οτι στα τέλη Οκτωβρίου, στη συνάντηση που είχε ο πρωθυπουργός με τους εκπροσώπους των τραπεζών, υπήρξε δέσμευση από την πλευρά των πιστωτικών ιδρυμάτων για επανεξέταση της πολιτικής των προμηθειών στις συναλλαγές.

Ο κ. Μητσοτάκης επεσήμανε ότι δεν είναι δυνατόν να υπάρχει ένταση στις προσπάθειες να αυξηθούν και να ψηφιοποιηθούν ακόμη περισσότερο οι τραπεζικές συναλλαγές και την ίδια ώρα οι τράπεζες να το εκμεταλλεύονται και να αυξάνουν τις χρεώσεις τους.

Η συνάντηση είχε πραγματοποιηθεί μετά την ανακοίνωση των ιδρυμάτων για αύξηση στις χρεώσεις των τραπεζικών συναλλαγών, ακόμη και για αλλαγή PIN.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here