Έπιασαν τους αδίστακτους ληστές της Λοκρίδας!

0

Ανακούφιση για τους κατοίκους των Καμένων Βούρλων αλλά και ολόκληρης της Λοκρίδας προκάλεσε η αναγγελία της σύλληψης δύο νεαρών που εδώ και ένα χρόνο περίπου είχαν τρομοκρατήσει πρατηριούχους καυσίμων αλλά και κατοίκους της περιοχής με τις διαδοχικές τους ληστείες και διαρρήξεις στην περιοχή.
Μετά από σχετική έρευνα η Ασφάλεια Λαμία εντόπισε και συνέλαβε τους δύο την ώρα της …δράσης.
Υπήρχαν πληροφορίες ότι επόμενος στόχος τους θα ήταν γραφείο μεταφοράς μικροδεμάτων στην Αταλάντη.
Ετσι τους την είχαν στημένη και όταν εμφανίστηκαν αρχικά κάνοντας κατόπτευση του χώρου και στην συνέχεια επιχείρησαν να εισέλθουν στο γραφείο της εταιρίας προκειμένου να παραλάβουν διάφορα ηλεκτρονικά είδη που είχαν παραγγείλει αλλά χωρίς διάθεση να πληρώσουν, έγιναν “τσακωτοί αλλά και…σηκωτοί” από τους άνδρες της Ασφάλειας!
Ειδικότερα ο ένας παρέμεινε σε ένα ΙΧΕ αυτοκίνητο έξω από την εταιρία και ο άλλος φορώντας κουκούλα στο πρόσωπο μπήκε στο κατάστημα για την παραλαβή.
Αφού κατάφερε να πάρει τα πράγματα εκφοβίζοντας τον μοναδικό υπάλληλο που ήταν μέσα, βγήκε έξω και μπήκε αστραπιαία στο αυτοκίνητο του συνεργού του.
Την σκηνή όμως εκτός από την κάμερα ασφαλείας κατέγραφαν με τα μάτια τους και τρεις αστυνομικοί της Ασφάλειας.
Ετσι τους ακολούθησαν και κατάφεραν να τους ακινητοποιήσουν και να τους συλλάβουν.
Ανάλογη επιχείρηση είχαν κάνει στο πρόσφατο παρελθόν και σε γραφείο μικροδεμάτων της ίδιας εταιρίας στα Καμένα Βούρλα δρώντας κατά παρόμοιο τρόπο.
Από την ανάκριση διαπιστώθηκε ότι οι δύο νεαροί που τελευταία έκαναν “καλή ζωή” χωρίς να εργάζονται είχαν διαπράξει,δύο φορές μάλιστα ληστεία σε πρατήριο καυσίμων στον παράδρομο της Εθνικής οδού στα Καμένα Βούρλα.
Εξετάζεται η συμμετοχή τους και σε πολλές άλλες αξιόποινες πράξεις οπότε η δικογραφία που σχηματίζεται θα είναι ογκώδης!
Το ζητούμενο έλεγαν επαγγελματίες της περιοχής είναι είναι να “δέσουν” καλά οι αστυνομικοί την υπόθεση, γιατί σε ανάλογες περιπτώσεις πολλοί συνελήφθησαν,οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα αλλά αφέθηκαν ελεύθεροι γιατί υπήρχαν κενά ή αδύναμα σημεία στην δικογραφία και οι δικηγόροι των κατηγορουμένων ακύρωσαν πολλές κατηγορίες.
Στην προκειμένη περίπτωση οι κατηγορούμενοι πιθανόν να επικαλεσθούν πως δεν έκαναν χρήση πραγματικών όπλων αλλά πλαστικών ή ψεύτικων και δεν έθεσαν σε κίνδυνο την ζωή των θυμάτων τους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here