Ένα καλά κρυμμένο έγκλημα στην Κάτω Τιθορέα!

0

Οι παλαιότεροι ακροατές του ΛΑΜΙΑ FM-1 96,2 θα ενθυμούνται την υπόθεση μυστηρίου με την εξαφάνιση της 69χρονης Αθηνάς Καραμερτζάνη και του 27χρονου γιου της Κώστα που διέμεναν κατά διαστήματα στο Μόδι του Δήμου Κάτω Τιθορέας τον Σεπτέμβριο του 1997.
Η υπόθεση πήρε μεγάλες διαστάσεις με ρεπορτάζ εκτός των τοπικών και πολλών αθηναϊκών μέσων ενημέρωσης.
Ο αείμνηστος συνεργάτης μας Αλέκος Σουφλής είχε αποκαλύψει στις ενημερωτικές εκπομπές του Σταθμού μας τα πρώτα στοιχεία από την εξαφάνιση των δύο αυτών ανθρώπων.
Δυστυχώς οι συχωριανοί ήταν φειδωλοί στις δηλώσεις τους και οι περισσότεροι απέφευγαν να δώσουν πολλά στοιχεία για τους δικούς τους λόγους.
Λέγεται ότι η 69χρονη και ο γιος της διευκόλυναν οικονομικά αλλά με το αζημίωτο, πολλούς κατοίκους της περιοχής και κρατούσαν στα χέρια τους επιταγές πολλών εκατομμυρίων δραχμών.
Αλλοι έλεγαν ότι η ηλικιωμένη χήρα είχε αμύθητη περιουσία σε ακίνητα αλλά και μετρητά τα οποία ήταν κρυμμένα σε κάποιο από τα σπίτια τους στο Μόδι και την Κάτω Τιθορέα.
Μέρος της ζωής τους το περνούσαν και στην Αθήνα όπου επίσης είχαν ιδιόκτητη κατοικία.
Ήταν μοναχικοί άνθρωποι χωρίς πολλές επαφές με τους συχωριανούς τους και έτσι είχαν κυκλοφορήσει πολλοί μύθοι για την ζωή και την περιουσιακή τους κατάσταση.
Γείτονας στο Μόδι είχε αποκαλύψει ότι μητέρα και γιος έφυγαν ένα μεσημέρι του Σεπτεμβρίου του 1997 από το σπίτι τους και κατευθύνθηκαν προς την Κάτω Τιθορέα.
Μετέβησαν στο ακίνητο το οποίο επισκέπτονταν σπάνια και έμειναν εκεί ως αργά το βράδυ.
Τις βραδυνές ώρες γείτονες είδαν χωρίς να δώσουν πολλές λεπτομέρειες, να έρχεται ένα ΙΧ αγροτικό αυτοκίνητο στο οποίο επιβιβάστηκαν μητέρα και γιος και από εκείνη την στιγμή χάθηκαν τα ίχνη τους.
Παρά τις έρευνες της Αστυνομίας και ειδικά της Ασφάλειας Λαμίας αλλά και ανδρών της Ασφάλειας Αττικής δεν βρέθηκε κανένα στοιχείο που να φανερώνει την πορεία που ακολούθησε το μυστηριώδες ΙΧ αυτοκίνητο στο οποίο επιβιβάστηκαν οι δυο τους και κυρίως προς τα που κινήθηκε.
Υπήρξαν αρκετές βέβαια πληροφορίες χωρίς όμως να επαληθευθούν, για παρουσία των δύο εξαφανισθέντων στην Αττική,την Βοιωτία αλλά και σε κάποιο νησί.
Λίγες ημέρες αργότερα αστυνομικοί με εντολή εισαγγελέα άνοιξαν το σπίτι στο Μόδι και διαπίστωσαν ότι οι ένοικοι του έφυγαν εσπευσμένα αφού στο τραπέζι υπήρχαν ακόμη υπολείμματα τροφής και γενικά υπήρχε μια αταξία που πρόδιδε ξαφνική αναχώρηση με προοπτική την σύντομη επιστροφή τους.
Παρόμοια εικόνα είδαν και στην Τιθορέα όπου παρέμειναν για λίγες ώρες αναμένοντας κάποια επίσκεψη.
Σύμφωνα με τα νεώτερα στοιχεία της Αγγελικής Νικολούλη γείτονας της Καραμερτζάνη που την είδε μπροστά στο σπίτι της ρώτησε τι περίμενε και εκείνη απάντηση “κάποιο συγγενή να πάμε στην Αθήνα…”
“Για καλό σκοπό τέτοια ώρα;” επέμεινε ο γείτονας και η απάντηση:
“Ναι για καλό σκοπό…”.
Αυτά ήταν και τα τελευταία λόγια που αντάλλαξε η 69χρονη με συχωριανό της.
Υπήρχε μια ακόμη εκδοχή ότι η 69χρονη είχε επαφές με άνθρωπο που έχει καταδικασθεί για την δολοφονία τριών κυνηγών στην ευρύτερη περιοχή το 2002 αλλά δεν βρέθηκαν αποδεικτικά στοιχεία άλλωστε η εξαφάνισή τους είχε γίνει 5 χρόνια νωρίτερα.
Έτσι η υπόθεση κατέληξε στο αρχείο μέχρι που η δημοσιογράφος Αγγελική Νικολούλη αποκάλυψε σε πρόσφατη εκπομπή της στο “Τούνελ” ότι οι δύο αγνοούμενοι της Κάτω Τιθορέας έπεσαν θύματα απαγωγής και στη συνέχεια δολοφονικής ενέργειας αλλά χωρίς κανένα άλλο στοιχείο που να τεκμηριώνει αυτή την εκδοχή.
Πιθανόν σε επόμενη εκπομπή της να αποκαλυφθούν περισσότερα…
Αφέθηκαν όμως υπονοούμενα ότι η Καραμερτζάνη πιθανόν δέχτηκε πρόταση από άγνωστο, να επενδύσει μεγάλο χρηματικό ποσό σε αγορά ακινήτου στην Αθήνα και γιαυτό πήρε μαζί της και ένα δέμα πιθανόν με χαρτονομίσματα πολλών εκατομμυρίων δραχμών.
Στοιχεία και φωτογραφία από την ιστοσελίδα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here